God do you look Evil in the dark.

Wednesday, April 4, 2007

Läsa lite eller en dusch innan sängen?

Jag tittade in i oredan. Vatten täckte hela golvet. I hörnen hade små öar av damm samlat sig i försök att överleva flodvågen. En blandning av damm och katthår flöt omkring och tycktes sakta söka sig in under tvättmaskinen och ner mot tröskeln på badrummet. Wtf.

Det hela började med en onsdagkväll då jag skulle ta hand om mig själv. Rita lite, äta kakor och dricka mjölk, lägga mig och läsa och duscha innan sängen och komma i säng i tid för en gångs skull. Kakor hann jag äta sen gled den där kvällen iväg och blev något annat. Jag får så lätt för mig saker. Disträ. Helt plötsligt står jag där och rengör toaletten och funderar på om jag ska duscha av hela badrummet. Sagt och gjort.

Jag inser snabbt att badrummet lutar åt två håll. Ungefär som en rullstensås. Vattnet letar sig sakta men säkert ner mot trätröskeln och en ohelig, inverterad landhöjning tar sin början.

Vem i helvete bygger ett badrum som lutar mot dörren? Jag lägger ut trasor och försöker rädda det som räddas kan. Katterna tittar intresserat på och försöker tafatt ta död på de små dammråttorna som virvlar omkring kring tröskeln. Några timmar och två tvättmaskinsflyttar senare så sitter jag här precis på min vanliga sängdagstid och funderar återigen om jag ska lägga mig och läsa lite eller kanske ta en dusch innan sängen?

3 comments:

LAsse said...

Ja har man inte att göra så nog får man vare sig man vill eller inte! Hur gick det? Läste Du i duschen eller...?

Ante Ruu said...

Ha ha, nä som vanligt så segdrog jag mig tills det var lite lite för sent och sen läste lite snabbt innan sängen. Duschen fick bli på morgonen. ^^

Lasse said...

Skönt att Du håller Dig ren i alla fall...