God do you look Evil in the dark.

Monday, April 23, 2007

Saker som bara händer i Norrland

Tänkte först skriva om att jag var på Jam All Stars och såg The Tiny och andra artister i fredags, sen tänkte jag skriva om tröjorna jag tryckt upp åt min förening Tysken Kommer!. Men det som ändå lämnat mest intryck under helgen är att jag fick äta på kredit på en av stadens restauranger.

Trött och sliten efter en jobbig dag kliver jag in på Thaigarden här i piteå. Jag kliver fram till kassan och säger att jag vill ha en K01 (Benke har lärt mig) sedan sträcker jag mig efter kortfacket som inte är i fickan. NEI! Typiskt. Jag säger att jag tyvärr glömt plånboken och tar nåt steg bak. Då ropar tanten till och säger "du kan komma tijbaka".
-"Ja, jo jag får komma tillbaka." Säger jag och vänder mig om och börjar gå.
-"Nej, du kan komma tijbaka betaja sen." Säger hon.

WHAT!!

Min hjärna snurrar lite stannar till och fortsätter snurra. Jag vänder mig tillbaka (jag tror armarna pekade åt lite olika håll och jag har ingen aning om vad benen gjorde). Sa hon just "komma tillbaka betala sen?" Jag måste hört fel. Jag frågar om hon menar att betala sen? Ja jo hon menar det. Jag tittar på klockan och frågar när de stänger och de stänger såklart på en kvart, dessutom har de stängt på söndagen så det är på måndag som gäller. Jag frågar om det går bra på måndag. Javisst går det bra. Ja, jo okej.

Nu idag betalade jag damen (dom fick sälja en lunch till mig också). Mycket egendomligt. Händer nog bara i små hålor som vår. Rätt schysst håla faktiskt.

3 comments:

Lasse said...

Schysst håla eller stammis...?

Merförsäljning kallas det och det gick ju hem...

Ante Ruu said...

Schysst håla. ^^

[Kicki}Lainen said...

Hon tyckte nog att du såg så mesigt snäll ut att du knappast skulle komma på att INTE betala på måndag... så tror jag att det är! Sen är Piteå en mysig håla, pappsen kommer från Jävre så halva mitt hjärta belongs to Pite...